Gode nyheder for verdens vandmiljø

De fleste mennesker har en naturlig angst for bakterier. Men når det kommer til rensning af spildevand, er de små kræ rent faktisk vores redningsmænd.

Milliarder af bakterier i renseanlæggene sørger nemlig for, at vi kan drikke vandet i hanen, fange en fisk i fjorden og bade i havet ude at blive syge.

På verdensplan renses der hver dag ufattelige mængder af spildevand, men desværre ikke altid lige godt. Ny viden om bakteriernes levevis og funktioner er derfor nødvendig, hvis vi ikke skal kvæles af vores eget spildevand. Forskerne på  Sektion for Bioteknologi er blandt de førende i verden inden for området, og de har blandt andet udviklet en ’værktøjskasse’ til identifikation af bakterier, som lover rigtig godt for fremtidens spildevandsrensning.

Læs mere på aau.dk