3 kommentarer til “Mini-kraftværk kan blive nyt Vestas”

  1. Vi anarkistiske danskere, ønsker os en mulighed for at kunne konvertere tagets solindstråling på en madolie-fyldt gammel radiator, omsætte vrmen til batterilageret i garagen og derefter omsætte denne til 220 volt.

    Stirlingmotoren må gerne snart fremkomme i en samlesætudgave, der vil kunne tilfredsstille de fleste olie- og brændeovns-truede, med en velgennemtestet stirling-motor der kan høste solens varme og omsætte denne til elsktricitet!

  2. Undskyld – men der er et par små “sdavafajl” i ovenstående – men vi, der bor lidt afsides og landligt, så hverken dataoverførsel, olifyrantallet eller brændeovenens partikeludledning er samtidssvarende, ville altså meget gerne kunne “høste” i det mindste den solenergi der står til fri afbenyttelse fra vores (oftest korrekt skrånende tagflader)tagarealer.

    Kort sagt: En Stirling-motor der kan tilføre vores husstand strøm til egne batterilagre fra tagenes solenergiske indtrængen, ville være aldeles velkommen. Ikke mindst når vi nu hører (d.d. i DR’s Radioavisen), at en almindelig brændeovn udleder op til 60% flere helbredsskadende partikler, end et gammelt oliefyr! Kort sagt: Kan vi ikke få en solid husstands-Stirling-motor, så vi kan skrotte vores u-humske gamle brændeovne?

Der er lukket for kommentarer.