Økologien vokser i Kina

En række fødevareskandaler betyder, at flere kinesere mister tilliden til konventionelle fødevarer og vælger de økologiske i stedet

Billede

I Kina dyrkes 2,3 millioner hektar landbrugsjord økologisk. Det overgås på verdensplan kun af Australien. Samtidig begynder flere og flere kinesere at spise økologisk, og det økologiske salg steg i løbet af en tiårig periode fra nul til 59 millioner kroner.

En af årsagerne til, at flere i dag vælger økologisk er, at der de senere år har været så mange fødevareskandaler, at forbrugerne er ved at miste tilliden til de konventionelle produkter. Det skriver Information.

Senest døde seks spædbørn af nyreproblemer og 294.000 blev syge af mælk med stoffet melamin. Det var blot den seneste af en lang række fødevareskandaler i det store land. – Før tænkte de fleste på, om de overhovedet ville have nok mad på bordet. I dag har alle fået øjnene op for, at vi står over for et kæmpe problem med de almindelige madvarer, og mange flere har økonomisk overskud til at tænke på kvaliteten af maden og ikke kun på prisen, siger Tian Jun, en miljøaktivist i Chengdu til Information.

WHO vurderer, at fødevarerelaterede sygdomme koster Kina mellem 25 og 77 milliarder kroner årligt i sundhedsudgifter og mistet produktivitet.

I Kina koster økologiske varer fire-fem gange mere end almindelige fødevarer, så til trods for, at middelklassen vokser i størrelse og økonomisk formåen, er det fortsat kun en lille andel af befolkningen, der har råd til at købe økologisk.

Kilde: okologi.dk