Solceller i Tunesien planlægges at levere strøm til Europa

Det har lang tid været på tale om at udnytte den kæmpe mængde sol der varmer sand op i Sahara til at levere strøm til Europa. Nu ser der ud til at ske noget efter at tidligere forsøg er mislykkedes. Udvikler TuNur i denne uge indgav en tilladelsesanmodning til energiministeriet om at bygge 4,5 GW kapacitet nær Rjim Maatoug, i den sydvestlige del af landet.Om alt går vel vi der fra 2020 i et kabel under Middelhavet kunne leveres strøm til  Malta, Italien og Frankrig.

Læs mere her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>