Basisindkomst nu også i Canada

Idéen om basisindkomst bliver i praksis undersøgt for sit potentiale til at reducere fattigdom og at reducere bureaukratiet. Finland lancerede i januar sit eget forsøg, og nu eksperimenterer den største provins i Canada med at give en basisindkomst til tilfældigt udvalgte folk uden tilknytning til arbejdsmarkedet. Hvis de får job fratrækkes 50 procent af indtjeningen. Det treårige forsøg skal  teste om dette basisindkomstprogram er bedre end de nuværende sociale velfærdsprogrammer.

Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>