Danmark kan omstilles til 100% vedvarende energi nu, siger energiministeren

Af Bodil HM Olsen

De teknologier vi har til rådighed i dag er tilstækkelige til at Danmark kan køre på 100% vedvarende energi. En scenarierapport som Energistyrelsen har lavet viser desuden, at det kun vil være lidt dyrere end hvis vi fortsætter med at bruge fossilt brændstof. Merudgiften kommer hovedsageligt fra  transportsektoren, hvor de teknologiske løsninger stadig er dyre.

Hvis Danmark går i gang med denne omstilling, vil vi ikke kun leve op til klimaforskernes anbefalinger. Luftforureningen i byerne vil falde betragteligt. Støjen fra vejene vil blive reduceret, når bilerne kører på el. Vi vil bevare vores uafhængighed af energiimport fra uroplagede dele af verden. Vi vil udbygge den førerposition indenfor grøn energiteknologi, der alene i 2013 indbragte Danmark 38 milliarder i eksportindtægter og mange grønne arbejdspladser i landet, vurderer klima-, energi- og bygningsministeriet.

Danmark skal satse på grøn energi og gå forrest i kampen mod klimaforandringerne, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg.

Kilde: Klima-, Energi og Bygningsministeriet.